Tanuğur, oğlunun bebekliğinden itibaren aralıklarla ateşinin yükselmesi problemiyle birlikte doktorların sorunun bağışıklığın artırılması olduğunu öğreniyor ve okuduğu bilimsel makaleler sonucunda arı ürünlerinin bu konuda ciddi faydaları olduğu sonucuna varıyor. Ülkemizde o dönem propolis üretimi olmadığı için bu ürünü kendi temin edip çalışıyor. Propolis ham halde tüketilmediği için özütleme işlemini kendisi gerçekleştirmeye başlıyor ve ürünlerin oğlundaki faydalarına birebir tanık oluyor. Bu sayede Türkiye’de arıcılığın ve arı ürünleri çeşitliliğinin yeterli düzeyde olmadığını fark edip 2013 yılında SBS Bilimsel Bio Çözümler’i kuruyor.
Aslı Elif Tanuğur Türkiye'de arıcılığın ve arı ürünleri çeşitliliğinin yeterli düzeyde olmadığını fark edip SBS Bilimsel Bio Çözümler'i kuruyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitede Yüksek Mühendis unvanını kazanıyor ve 2000 yılında bir bal şirketinde çalışmaya başlıyor. Burada tam on üç buçuk yıl Ar-ge direktörlüğü yapıyor ve bu sürede kendi laboratuvarı büyütüp ve ekibini kuruyor.
Oğlunun bebekliğinden itibaren aralıklarla ateşinin yükselmesi problemiyle karşı karşıya kalıyor. Sorunu antibiyotik kullanımı ile bir süreliğine çözüyor ancak bir süre sonra oğlu antibiyotiğe alerji geliştiriyor. Doktorlardan sorunun çözümünün bağışıklığın artırılması olduğunu öğreniyor ve okuduğu bilimsel makaleler sonucunda arı ürünlerinin bu konuda ciddi faydaları olduğu sonucuna varıyor. Ülkemizde o dönem propolis üretimi olmadığı için bu ürünü kendi temin edip çalışıyor. Propolis ham halde tüketilmediği için özütleme işlemini kendisi gerçekleştirmeye başlıyor. Ürünlerin oğlundaki faydalarına birebir tanık oluyor.
Uzun yılların ardından kendi yolunu çizmeye karar veren Aslı Hanım, iş arkadaşlarıyla beraber SBS Bilimsel Bio Çözümler'i KOSGEB tarafından desteklenen propolis projesi ile 2013 'te kuruyor.
Bugün 3 ortak ve bir Hollandalı yatırımcı ile ortak olan Tanuğur, 200'e yakın sözleşmeli arı üreticisi ile birlikte çalışıyor.
Firma temelde propolis, arı sütü, polen, bal gibi arı ürünlerini üretip, işleyip, satıyor; bunun yanında duyusal analiz ve ar-ge çözüm ortaklığı hizmetleri de veriyor.
Son olarak Tanuğur'ın kurduğu firma 21 Nisan 2016 yılında TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından düzenlenen 12. Teknoloji Ödülleri Mikro Ölçekli Firma Süreç Kategorisi inovasyon ödülüne layık görülüyor.
Tanuğur hedefini şöyle aktarıyor;
"Arı ürünleri sektöründe uzun yıllara dayanan bilgi, birikim ve deneyimlerimizle kontrollü koşullarda üretimini gerçekleştirdiğimiz ve geliştirdiğimiz özel proses yöntemleriyle insan tüketimine sunulabilir nitelik kazandırdığımız Türkiye’nin ilk yerli propolisini bir dünya markası haline getirmek ve bunu yaparken de insanların onun geliştirdiği sağlıklı ve doğal ürünler ile daha kaliteli ve mutlu bir yaşam sürmesi en büyük hayalimdir."